Víte, co se říká? Že zlato je bezpečným přístavem pro váš majetek. A něco na tom bude. Obzvláště v době finanční krize ve výnosnosti dokonce předběhlo finanční trhy. A další krize je dle ekonomů na spadnutí! Proto neváhejte a investujte ještě dnes.

Ukládat peníze do zlata není tak těžké, jak se na první pohled může zdát. Ve specializovaných obchodech například můžete uskutečnit směnu běžných mincí za investiční slitky. Jejich cena se přitom mění každým dnem. Co to znamená? Že máte jistotu, že zlato vždy nakupujete za aktuální cenu. Pojďme si ale nejdříve objasnit pojmy.

Co to je investiční zlato?

Zlatá cihla, investiční příležitostPojmem investiční zlato se rozumí zlato té nejvyšší ryzosti (24 karátů), ať již ve formě mincí či slitků. Ty jsou číslované stejně jako bankovky. Mezi nejžádanější patří značky Argor-Heraeus, Pamp, nebo Munze Osterreich. Oceníte-li raději anonymní formu investičního zlata, měly by v hledáčku vašeho zájmu být zlaté mince.

Zlato investiční komoditou

Investiční zlato ve srovnání s jinými investicemi v mnoha ohledech vyniká. Jeho prodej v první řadě osvobozen od DPH! Při jeho koupi tak platíte pouze jeho cenu nenavýšenou o 21 procent povinné daně! Nezaplatíte za něj tedy ani o korunu navíc!

Žádné průkazy totožnosti

K tomu vás při koupi nikdo nebude legitimovat a samotnou transakci ani nemusíte oznamovat úřadům. Jediné omezení je při platbě v hotovosti. Prodejci mají zákaz přijímat platbu v hotovosti větší než je hodnota 250 gramů zlata (převyšující zhruba 200 tisíc korun).

Reálné zlato za reálné ceny

Nejstaršího a zároveň největšího dovozce investičního zlata najdete například na stránkách zlate-mince.cz. Nejedná se o obyčejný e-shop. Společnost se sídlem v pražském Obecním domě, jež se na prodej investičního zlata specializuje od roku 2004, prodává reálné zlato v reálných prodejnách za reálné ceny.

Buďte obezřetní

Při nákupu zlata buďte vždy obezřetní. Věřte jen zlatu, jež máte uložené ve svém trezoru. „Spoření“ do zlata se raději vyhýbejte.

Jeden komentář u “Uložte své úspory do zlata”

  1. babicka11 napsal:

    ZIato je fajn, jen mít tolik financí, aby bylo aspoň na cihličku …. 😀

Napsat komentář

Nové články