Problémy se startováním začínají poměrně nevině

Nejdříve to déle trvá, než motor naskočí, a později už nemusíte nastartovat vůbec. Je zbytečné čekat na tuto chvíli. Mnohem lepší je včasné řešení problému, kdy odhalíte jeho příčinu.

Nejčastější problém spočívá v autobateri

Buď je příliš stará, nebo jsou zoxidované či netěsné kontakty. V takovém případě to dokážete vyřešit sami. A jak? Více informací čtěte v článku.

Výběr nové autobaterie

Rychlé a efektivní řešení problému se špatnou autobaterií je pořízení nové. U některých typů akumulátorů sice může dočasně pomoci dolití destilované vody, ale mnohdy jsou baterie plně zadělané a takové řešení nepřipadá v úvahu. Pořízení nové autobaterie podle typu auta však není úplně triviální. Musíte vzít v úvahu hned několik parametrů. Konkrétně jde o hodnotu startovacího proudu, kapacitu akumulátoru a vnější rozměry. Potřebné hodnoty zjistíte v příručce u vozidla, případně pomůže filtrování vhodných produktů na internetovém obchodě.

Do garážové výbavy se může hodit i nabíječka autobaterií pro dlouhé a chladné zimní počasí. Ve specializovaném internetovém obchodě najdete i další praktické věci a nezbytné příslušenství do garáže i dílny.

Další příslušenství, které by se mohlo hodit

Někdy může být problém v netěsnících kontaktech. Ty většinou bývá potřeba vyměnit či utáhnout. Podobně jsou na tom nejrůznější dráty vedoucí proud z baterie.
Pokud se pustíte do takto pokročilé opravy, musíte přesně vědět, co děláte. Hodit se může svařovací drát a další podobné pomůcky, jaké najdete například pod tímto odkazem https://www.nekvinda-obchod.cz/334-02-svarovaci-draty/. Pamatujte také na bezpečnost práce. V případě, že si nebudete jistí, nechte práci zkušenějším odborníkům, kteří ví, jak mají postupovat.

Jeden komentář u “Potřebujete novou autobaterii? Podívejte se, jak vybrat tu správnou”

  1. babicka11 napsal:

    Autobaterii máme asi rok-dva novou, o to se stará muž, jako o vše, co auto “obnáší” 😀 já jen jezdím, když potřebuji 🙂

Napsat komentář

Nové články