Uložte své úspory do zlata. Je to jedna z nejbezpečnějších investic vůbec

Zlato je jednou z nejoblíbenějších investic. Na dnešních trzích, kdy ceny nemovitostí letí vzhůru a akciové trhy se často chvějí v základech, neexistuje bezpečnější uložení vašich úspor než právě do zlata. Cena zlata je dlouhodobě stabilní a má růstovou tendenci. Jeho omezené zdroje zaručují, že nikdy neklesne na hodnotě a vy budete mít vaše úspory bezpečně uložené pro vás i pro vaše děti.

Zlato uchová hodnotu

Velkou výhodou je, že do zlata se vyplatí peníze ukládat i pokud jde o menší částky. Kdejaká česká mincovna nabízí třeba pamětní zlaté mince, které se dají pořídit v řádech tisíců korun, ale jejich hodnota bude dále růst. Nemusíte se obávat ani propadů na trhu, protože ty bývají většinou jen krátkodobé a nepříliš výrazné.

Investujte do zlatých slitků

Pokud chcete koupit zlato ve fyzické formě, možná vás napadne pořídit si zlaté cihličky. Bohužel ale v Česku trochu narazíte, protože žádná česká mincovna cihličky nevyrábí, a ani uznávaná slovenská mincovna Kremnica na Slovensku cihličky neprodukuje. Proto se čeští investoři nejčastěji uchylují k nákupu zlatých slitků, které pochází zejména ze švýcarských rafinérií.

Nákup slitků má řadu výhod. Takové investiční zlato totiž můžete nakoupit za velmi různé ceny od různých prodejců. Můžete tedy hodně ušetřit, ale také prodělat, a proto se vyplatí ceny pečlivě sledovat. Bohužel právě v Česku se často identické slitky prodávají třeba až o deset procent dráž než v zahraničí. Jak ale zbytečně nepřeplácet?

Nakupujte u osvědčených prodejců

Právě z těchto důvodů je důležité najít prodejce, který na trhu působí již řadu let a má vybudovanou dostatečnou reputaci. Tito prodejci se obvykle nesnaží své zákazníky natáhnout, ale usilují především o vybudování stabilní klientské základny, a proto nabízí výhodné ceny. Porovnávat různé prodejce se proto vyplatí i u nákupu menších slitků.

 

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

 

Napsat komentář

Nové články