Taková zapékaná cuketa na plech je recept, který miluji.

Recepty ze zeleniny, nebo se zeleninou jsou zdravé, levné a hlavně chutnají.

Je to vlastně cuketový bramborák, který ale není samá mastnota a dělá se velice snadno a rychle. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření.
Dobrou chuť! přeje Roman.

Budete potřebovat:

1 středně veliká cuketa
1 cibule
1 hrnek nastrouhaného sýru
1 hrnek měkkého salámu, nebo anglické slaniny, které nakrájíme na malé kostičky
1 hrnek polohrubé mouky smíchaný s jedním sáčkem prášku do pečiva
1/2 hrnku oleje
3 vajíčka
hrst  nasekané petrželové natě, nebo pažitky
sůl, nebo vegeta na ochucení
majoránka
pepř

zapečená cuketa

zapečená cuketa

Vše smícháme a upečeme na papírem vyloženém plechu, cca 25 minut při 220° C.
Dobré jsou teplé třeba se zeleninovým salátem jako večeře, nebo zastudena jako svačina.

Jeden komentář u “Jak udělat zapékanou cuketu”

  1. ladaB napsal:

    Vlastně dělám to samé, jen místo sýru (který to také “slepí”). dávám trochu brambor a lžíci mouky. S cuketou je to fakt dobré.

Napsat komentář

Nové články