Uvařte si pravý domácí med z pampelišky

Suroviny

300 květů pampelišky
1 litr vody
1 kg cukru
1 citrón

Postup

  • květy vložíme do hrnce s vodou a citrónem, povaříme asi 5 minut
  • druhý den přecedíme přes pláténko, přidáme cukr a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud se tekutina nezačne táhnout
  • poté naplníme skleničky a uzavřeme
  • pak je otočíme dnem vzhůru, aby chytla víčka

3 komentáře u „Pampeliškový med pro zdraví“

  1. Vera napsal:

    Letos si ho určitě udělám.
    Moc ráda sedím na zahradě mezi rozkvetlými pampeliškami.

  2. ladaB napsal:

    Pampeliškový med jsem už mockrát dělala, je výborný. Od doby, co ho dělá snacha, už ho dělat nemusím, protože ho dostanu :-). Taky nevím, jak bych s holí poskakovala po louce :-).

  3. bobalka napsal:

    Dělám ho řadu let každý rok, protože u nás je velice oblíbený, dělám ho ze 4 dávek a do květů přidávám citron i pomeranč, rozkrojený na čtvrtky. Přidává to tomu medu zajímavou chuť.

Napsat komentář

Nové články