Search

.


Tibetská houba – Tibetka – jeden z elixírů mládí

Někdo Tibetku / Tibetskou houbu zná.

Těm, co houbičku neznají,  jí ráda představím.

Kefírová kultura pochází z opatství v Tibetu (tamní kefírová zrna nazývaná Tibetská houba jsou drobnější) a je snad 5000 let stará.

V devatenáctém století začali kefír zkoumat ruští doktoři a začali publikovat vědecké studie o pozitivních účincích kefíru.

Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku intolerantní.  S délkou fermentace, včetně sekundární (dochází  k dalšímu nárůstu prospěšných látek v kefíru, například vitamínů skupiny B- zvláště kyseliny listové), klesá množství laktózy, produkt je kyselejší.

Co je na kefíru tak dobrého, že byste jej měli pít?

Odkyseluje organismus, produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky (rozkládá například laktózu v mléce, a proto ti, pro koho je mléko těžce stravitelné, nemívají s mléčným kefírem problémy). V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry, stimuluje imunitní systém. Nápoj obsahuje mnoho vitamínů, především skupiny B včetně cenného vitamínu B12 a kyseliny listové.

Co všechno si můžete pomocí kefíru léčit?

Nemoci nervů, vnitřní onemocnění, bronchiální katary, veškeré sklerózy, infarkt myokardu, onemocnění žlučníku, jater, ledvin, infekční žloutenka, žaludeční a střevní onemocnění, průjem, zácpa, nemoci krve, vyrážka, ekzémy, candida (kvasinky).

No a protože kefír zlepšuje imunitu a vitalitu organismu, tak se s jakoukoli chorobou lépe vypořádáme a spoustě nemocí se vyhneme. Navíc spousta chorob souvisí se špatným trávením a zácpami (60% imunity se tvoří ve střevu).

Tibetská houba vykazuje mimo jiné následující uzdravující vlivy:

  • uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
  • uzdravuje slinivku, játra a slezinu
  • uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
  • uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
  • uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
  • reguluje obranné látky organismu
  • reguluje tlak krve
  • vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
  • brzdí vývoj metastáz
  • zpomaluje stárnutí
  • zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
  • dodává energii a zabraňuje únavě

Já mám kefírkovku doma a piji jí každý den, díky tomu jsem nebyla nachlazená nebo neměla chřipku už pěkných pár let.

Navíc se s ní cítím vitálnější i pohotovější  navzdory všem diagnózám, které si na mě lékaři vymysleli  :D.

Z kefírovky dělám také výborný koláč, sýr, tvaroh, používám jí do salátů a vnoučata milují domácí jogurtové mléko, které je také z kefírovky.

Prostě využití doma kdekoliv, kde normálně používáte kefír. Chuťově je ale o hodně lepší. Proto a pro spoustu ostatního můžu kefírovku jen doporučit.

Na facebooku existuje skupina, kde si můžete přečíst víc. Zjistit, kde si podle krajů můžete zdarma houbičku sehnat. Já jí rozdávám po okolí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 80 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

TAG


6 x komentováno u “Tibetská houba – Tibetka – jeden z elixírů mládí

  1. matylda napsal:

    No jo, když ono není kefír jako kefír , a ani houba není jako houbička 🙂

  2. rojak napsal:

    Takový kefír co si kupujete v obchodě vám moc nepomůže. To už není kefír jak býval dříve.

    • bobalka napsal:

      To máte pravdu, Rojaku, kefír z obchodu ani za nic. Tibetka má hodně názvů, Kefírové zrno jsem ještě neslyšela, ale určitě je to to samé.

  3. Vera napsal:

    Kefír si občas koupíme, ale teď ho budu kupovat častěji. Díky.

  4. rojak napsal:

    Já ji znám pod názvem kefírové zrno, ale je to jedno a to samé. Má vynikající chuť a s kupovaným kefírem se to nedá ani srovnat. Už ji pěstuji asi půl roku a opravdu to má své účinky.

  5. ladaB napsal:

    Už jsem o tom slyšela, znám to, kefír máme rádi, při nákupu ho mám vždy tak 3x v košíku. Pijeme ho jen tak, jednou jsem z něj pekla buchtu. Stačí nám kupovaný kefír. Kdyby si měl člověk dělat všechno sám doma ….

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *