Kousky oloupané rebarbory povaříme s cukrem ve vodě a necháme vychladit.

Pokud máme rádi skořici, můžeme ochutit mletou skořicí.

Když je rebarbora měkká, máme kompot hotový.

Konzumovat ho můžeme teplý i studený.

Ovšem spotřebovat je ho nutné co nejdříve.

TIP

Pokud slijeme vodu, na obsah dáme šlehačku, posypeme ořechy, čokoládou nebo skořicí, máme výborný pohár.

3 komentáře u „Vařený kompot z reveně“

  1. bobalka napsal:

    Jako děti jsme dostávali pruty rebarbory od souseda a baštili jsme jí jen tak a moc nám chutnala. Teď máme rebarboru na zahrádce a dělám z ní i kompot i koláče. Máme jí moc rádi. Super je v létě udělaný kompot dát pořádně vychladit a pak je moc dobré osvěžení. Chutná i dětem.

  2. babicka11 napsal:

    Výborný je s rebarborou i štrúdl:
    4 stonky rebarbory, 100 g cukru, 75 g kokosu, 1 lžička škrobu, citronová kůra
    Rebarboru nakrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady. Mladší a menší stonky loupat nemusíme. Zůstane hezká růžová barva. Vyválené těsto posypeme kokosem místo strouhankou, srolujeme a upečeme :-).

Napsat komentář

Nové články